School of Understanding Voortgezet Onderwijs

Je staat voor de keus voor het voortgezet onderwijs. Je zoekt een school waar jouw kind zichzelf kan zijn. Je wilt dat jouw kind onderwijs krijgt dat bij hem/haar past. Waar je je als ouder echt goed bij voelt. Maar hoe gaat je kind het straks doen op het voortgezet onderwijs in een klassikaal systeem? Gaat hij/zij daar zich fijn voelen en de aandacht krijgen die hij/zij verdient?

De School of Understanding presenteert daarom het volgende hoofdstuk “het SoU voortgezet onderwijs”.

We begeleiden kinderen middels een positieve, zelfstandige constructieve houding naar een betekenisvolle toekomst. Gebouwd op de wetenschappelijke principes van de Positieve Psychologie streven we er met ons onderwijsconcept naar dat kinderen zo goed mogelijk in hun vel zitten en zo goed mogelijk tot hun recht komen. Nu en in de toekomst.

De pijlers van ons onderwijs

  • In levenslessen bouwen aan de vaardigheden en levenshouding voor een positieve toekomst. Hierin werken we aan leren leren, samenwerken, organiseren, het onderzoeken van je talenten en werken aan je eigen ontwikkeling
  • In projectonderwijs samen werken aan betekenisvolle projecten die ertoe doen en de leerstof relevant maken. Hierbij ga je aan de slag met uitdagende, thematische en vakoverstijgende vraagstukken.
  • Met je coach werken aan je eigen talenten door middel van zogenaamde ‘challenges’. Jij kiest welke vaardigheden en onderwerpen je wilt leren en wij organiseren samen een pad daarheen.
  • Een solide basis leggen door voortdurende vaardigheden en onderwerpen te oefenen die van groot belang zijn in het voortgezet onderwijs. 

Leerroute

We werken met een leerroute concept dat losgekoppeld is van het traditionele leerpad, waarbij je alles op VMBO, HAVO of VWO niveau doet. Waardoor je niet vooraf hoeft in te stromen op HAVO of VWO. Je kunt per vak op het niveau werken dat bij je past, ook als er bijvoorbeeld een verschil zit tussen het niveau in de talen en de betavakken. Pas in de bovenbouw gaan we kijken naar een passend pad naar een diploma dat je verder helpt op het toekomstpad dat bij jouw toekomstdroom past.

We zijn geen beginner in het starten van een school. We draaien al zes jaar succesvol een basisschool. We zijn in 2018 door de schoolinspectie beoordeeld met een goed op drie onderdelen en gaan nu de stap zetten om onze leerlijn van 4-12 jaar door te zetten naar 12-18 jaar. We hebben naast ons eigen schoolteam een netwerk van experts om ons te helpen succesvol deze vervolgstap te maken.

Steun ons voorstel

Wij zijn zelf ontzettend enthousiast om aan de slag te gaan, maar hebben jullie hulp nodig om deze nieuwe school op te bouwen. Hoe je ons initiatief steunt is simpel. Geef via onderstaande button aan dat je wilt dat de SoU voortgezet onderwijs er gaat komen. Jouw steun is een stem voor ons om de school op te richten. Je bent niet verplicht je kind er voor aan te melden.

 

Houd mij op de hoogte

Wil je graag op de hoogte gehouden over de voortgang en ontwikkelingen van onze School of Understanding VO?

Wil je graag meer informatie ontvangen voordat je een ouderverklaring kunt geven?

Vul dan geheel vrijblijvend dit korte FORMULIER in.

We zullen je dan na de zomervakantie een e-mail sturen met een uitnodiging voor een informatieavond.