Opvangfunctie

De School of Understanding biedt een totaalpakket van preschool, onderwijs en opvang. De geïntegreerde opvangfunctie is een wezenlijk onderdeel van de school. Het onderwijs en de opvang lopen bij ons zo vloeiend in elkaar over dat er voor kinderen geen onderscheid zal zijn. Datzelfde geldt voor de opvang van 2 – 4 jaar waardoor de overgang naar onderwijs op vierjarige leeftijd heel natuurlijk verloopt. Op de SoU is er echt sprake van een doorgaande leerlijn van 2 – 12 jaar.

 

Preschool

Wat leren de aller- allerkleinsten op de School of Understanding (SoU)? Het klinkt misschien gek, maar bij ons staat vooral ‘jezelf leren zijn’ centraal. Ieder kind ontwikkelt zich namelijk in een eigen tempo. Wij kijken niet naar leeftijd, maar naar waar een kind is in zijn of haar ontwikkeling. Is je kind toe aan wat meer uitdaging? Dan bieden wij dat! Voordat een kind vier is, kan het bij ons al meedoen met de kleuters in ons Lentedorp.

We zijn veel buiten in de natuur, doen aan yoga, maken muziek en spreken Nederlands en soms Engels met elkaar. Elke twee maanden hebben we een nieuw thema (IPC), waarin we op speelse wijze leren over bijvoorbeeld vervoer, in en om het huis en daarbij ook de Motorische ontwikkeling stimuleren en creativiteit weten te prikkelen. Verder zorgen we ervoor dat ieder kind, datgene leert wat bij hem of haar past. En, minstens zo belangrijk: onze kinderen leren zelfstandigheid, vriendjes te maken en samenwerken.

Voor onze Preschool ontvang je kinderopvangtoeslag, mits jullie allebei werken. Je kiest je dagen op basis van je eigen beschikbaarheid. Ophalen kan op drie vaste momenten per dag.

 

Opvang

De tafel is gedekt en de kinderen kunnen aanschuiven voor een gezond en verantwoord ontbijt. Daarna kunnen ze kiezen uit diverse vrije activiteiten onder begeleiding zoals lezen, muziek luisteren en relaxen.

De opvangfunctie loopt vloeiend over in de onderwijsfunctie wanneer de kinderen naar hun Ontwikkelgroep gaan.

’s Middags na het lesprogramma start de opvang weer. Ook hier loopt de overgang weer vloeiend in elkaar over. De kinderen komen bij elkaar in hun basisgroep. Ze eten fruit en drinken wat terwijl ze de belevenissen van de dag met elkaar doornemen. Daarna kunnen zij vrij gaan spelen of meedoen aan een activiteit. Kinderen kunnen er ook voor kiezen om verder te gaan met hun onderwijsopdrachten. Onze begeleiders houden hierbij de balans tussen werk en rust goed in de gaten. Alle kinderen spelen zoveel mogelijk buiten.

School of Understanding sfeerbeeld 2