De praktijk

Meesterschapsproeven

 

Meesterschapsproeven

Het is leuk om ergens in uit te blinken! Gedurende je hele schooltijd doe je daarom Meesterschapsproeven. Uitdagende opdrachten over onderwerpen die je zelf uitkiest. Met als doel: jezelf te overtreffen en iedereen te verbazen met wat je kunt. Wil je later piloot worden, striptekenaar of wereldverbeteraar? Het begint met je Meesterschapsproef…

Groeikringen

Leergroepen

De hele school is jouw leerplek! Je start de dag altijd op je eigen vertrouwde plek in je eigen groep. Wanneer je gaat werken aan je cognitieve vaardigheden, zoals bij rekenen of taal, zit je bij kinderen die net zover in de leerstof zijn als jij. Het kan dus zijn dat je naar een ander lokaal gaat om je instructie te volgen. Handig, want zo hoef je niet de hele dag stil te zitten en krijg je precies de instructie die je nodig hebt! Hoe meer vrijheid je aankan, hoe meer ruimte je krijgt om zelf te bepalen waar je gaat leren.

School of Understanding leerontbijt

Levensles

Elke dag krijgen kinderen op de School of Understanding levensles. Hierin komen belangrijke onderwerpen aan bod, zoals Vriendschap, Talent, Doorzettingsvermogen, Empathie, Verdriet, Vrolijkheid en nog veel meer. Het brengt kinderen gedachten en ideeën waar ze de schooldag op voort kunt bouwen. Gedurende de levensles krijgen kinderen de tijd en ruimte om te werken aan hun kennis, vaardigheden, houding en zelfbewustzijn rondom thema’s die te maken hebben met je levenshouding. Bijvoorbeeld door expliciet te oefenen hoe je tegen elkaar praat als je leert samenwerken.

School of Understanding Ouderband

Ouderparticipatie

De School of Understanding wil in verbinding staan met alle ouders om gezamenlijk de kinderen te omringen met alle zorg en aandacht die ze verdienen. Naast oudergesprekken worden er regelmatig inspirerende participatieavonden en psycho-educatie ochtenden aangeboden, waarop ouders inzichten krijgen in de principes en methoden van de School of Understanding.  Daarnaast worden ouders uitgenodigd kennis, vaardigheden en andere nuttigheden in te brengen, ter ondersteuning van bijvoorbeeld de Meesterschapsproeven.

Op de School of Understanding in Amstelveen worden de psycho-educatie ochtenden opgenomen op video. U kunt deze hier bekijken.