Blog

Jessica Blokker

Jessica Blokker - Leerbegeleider School of Understanding

Ik ben Jessica Blokker en wil me graag aan u voorstellen.

35 Jaar geleden begon ik mijn onderwijs loopbaan met het opstarten van een geheel nieuwe Montessorischool in Groningen. In de jaren daarna werkte ik als leerkracht, directeur, supervisor, opleider en coach in het Montessori, regulier en het Hoger onderwijs.

Welke rol ik ook vervul, steeds zorg ik er voor om ruimte over te houden om als leerkracht met kinderen te blijven werken. Want de ontwikkeling, het welbevinden en het geluk van het kind staan voor mij altijd centraal.

Lees meer

Stephanie van Dongen

stephanie van dongen, Leerkracht SoU

Mijn naam is Stephanie van Dongen, 27 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Door mijn grote interesse in de opvoeding van kinderen, heb ik mij onder andere tijdens de PABO gericht op kinderen met verschillende achtergronden. Mijn master Social and Cultural Anthropology heb ik afgerond om meer verdieping te krijgen in het gedrag van ieder mens/ kind. Het speerpunt van School of Understanding, die ligt bij het ontwikkelen van eigen unieke talenten en het daarbij horende zelfvertrouwen, sluit zeer goed aan bij mijn persoonlijke visie waarbij ik geloof in de kracht van ieder kind. Vol enthousiasme zet ik mij graag in voor alle leerlingen van School of Understanding!

Lees meer

Neeltje Jobse

Neeltje Jobse, Leerkracht SoU

Ik ben Neeltje Jobse, afgestudeerd filmwetenschapper, cultureel producent en montessori-leerkracht. In het team van de SoU ga ik werken met de oudere leerlingen. Mijn ervaring als bovenbouw leerkracht neem ik mee.

Ik bekijk de wereld met een open blik en in mijn klas gebruik ik mijn nieuwsgierigheid om kinderen te leren hun eigen talenten te ontwikkelen. Ik kijk naar de leerbehoefte van het individuele kind en ik vind het belangrijk dat kinderen leren hoe ze hun eigen keuzes kunnen maken.

Lees meer

Milou Segers

Milou Segers Leerkracht SoU

Ik ben Milou, 25 jaar, en ik stel me graag even voor. Na mijn master psychologie wilde ik mijn geleerde kennis in de praktijk brengen. Op de verkorte deeltijdopleiding van de PABO heb ik mijn hart verloren aan het lesgeven. De twinkeling in de ogen van kinderen, de puurheid en openheid van hun gedrag en het enthousiasme waarmee ze je ’s ochtends begroeten, maakt het werken met kinderen voor mij zo bijzonder.

Mijn doel voor de School of Understanding is samen met de kinderen zo dapper te zijn dat we onszelf kunnen worden/zijn/blijven. Ik wil dat iedereen zich gehoord en gezien voelt, zodat de School of Understanding een prachtige ontwikkelingsplek wordt waar we ons allemaal thuis voelen.

Lees meer

Leonie Schaap

Leonie Schaap, leerkracht SoU

Hallo allemaal,

Mijn naam is Leonie Schaap en ik ben 31 jaar oud. Ik woon in het centrum van Hilversum en werk nu een aantal jaar in het basisonderwijs. Na 2,5 jaar in vast dienstverband te zijn geweest op de Koningin Emmaschool in Bussum, heb ik de laatste twee jaar veel gereisd en tussendoor ingevallen op verschillende scholen in ‘t Gooi. De komst van deze school was voor mij al een tijdje bekend en ik ben dan ook heel blij dat ik hier deel van mag uitmaken. De visie van de SoU sluit nauw aan bij mijn eigen visie op onderwijs en ik kan niet wachten om dit in de praktijk te gaan brengen.

See you soon at the School of Understanding!

 

Lees meer

Klaas Degen

Klaas Degen - Bestuursvoorzitter School of Understanding

Klaas is een organisatieadviseur, bestuurder, projectleider en interim manager met brede (internationale) ervaring in het basisonderwijs en daarbuiten. Zijn analytisch vermogen stelt hem in staat snel in te spelen op de actuele problematiek. Hij is altijd gericht op een inhoudelijke, professionele aanpak vanuit een heldere visie (evidence based). Klaas heeft een scherp oog voor onderwijsvernieuwing en persoonlijke kwaliteiten van medewerkers. Communicatie is voor hem het instrument der instrumenten. Verder adviseert Klaas schoolbesturen op uiteenlopende terreinen als personeelsbeleid en organisatie.

Lees meer

Joke Hagedoorn

Joke Hagedoorn - Penningmeester School of Understanding

Met veel plezier stel ik me aan u voor, ik ben Joke Hagedoorn, actief in de wereld van onderwijs, zorg en ontwikkeling kinderopvang. Met elan, energie en gevoel werk ik voor en met kinderen, ouders, professionals en organisaties. Kinderen, het kapitaal van de toekomst; belangrijk dat zij opgroeien tot stabiele evenwichtige persoonlijkheden. Om daaraan bij te dragen werk ik vanuit mijn specifieke vakkennis en mijn vaardigheden aan een wereld van en voor kinderen! En daarin past de School of Understanding zo goed!

Kenmerken: Mensen en organisaties begeleiden vanuit hun eigenheid en competentie.

Altijd op zoek naar verbinding; verbinding in het werk, verbinding met maatschappelijke thema’s.

Overheid, Besturen, Onderwijs, Kinderopvang en Zorg kennen een eigen taal. Ik spreek de verschillende ‘talen’.

Naast dit mooie werk ben ik voorzitter van Stichting De Klaprozen en bestuurslid van het Pastoraat voor verstandelijk beperkten.

Lees meer

Tijl Koenderink

Tijl Koenderink - Secretaris School of Understanding

Tijl Koenderink heeft drie middelbare scholen doorlopen voordat hij na acht jaar ploeteren zijn gymnasiumdiploma haalde met een 2,7 voor wiskunde. Hoogbegaafd, maar toch telkens vastlopend met de vraag: ‘Hoe moet je nu leren?’

Tijl begon aan een lange zoektocht over drie continenten. Honderden boeken verder en talloze gesprekken met leerkrachten, leerlingen, goeroes en coaches later, vond hij uiteindelijk het antwoord op zijn vraag.

Met zijn opgedane kennis hielp Tijl o.a. bij de oprichting van de Leonardostichting en de eerste 15 Leonardoscholen (onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen). Daarnaast startte Tijl vanuit zijn oprechte interesse voor het kind zijn eigen bedrijf Novilo. Een organisatie die basisscholen en middelbare scholen begeleidt bij het onderwijs geven aan getalenteerde en hoogbegaafde leerlingen. In 2014 heeft Tijl tevens het Centrum voor Creatief Leren (CCL) overgenomen. Dit centrum biedt opvang, zorg en begeleiding aan hoogbegaafde drop-outs.

Lees meer