Blog

Interview Tijl Koenderink in Pedagogiek in Praktijk magazine

“Dat wat te meten is,
is misschien niet zo
waardevol. Dat wat
waardevol is, is
misschien niet zo
goed te meten.”

Het is nog altijd wachten op de aanpassing van artikel 23 van de Grondwet. Het initiatief van staatssecretaris Dekker om meer ruimte te scheppen voor de oprichting van scholen op grond van een goed onderwijsidee is alweer ruim drie jaar oud. Bas Levering sprak met Tijl Koenderink, een van de oprichters van de School of Understanding in Amstelveen. Het oprichten van zo’n nieuwe school zal nooit eenvoudig zijn.

Lees het hele interview in het Pedagogiek in Praktijk magazine van november 2018.

Op 23 januari 2019 organiseert Tijl Koenderink in Utrecht een informatiebijeenkomst voor mensen die geinteresseerd zijn in het opzetten van een nieuwe school. Danwel omdat ze hier zelf mee bezig zijn, zich orienteren op de toekomst of omdat ze graag willen dat er in hun regio een School of Understanding gaat komen.

Tijl Koenderink geeft een overzicht van de uitdagingen -en- de antwoorden die hij samen met zijn teams is tegengekomen in het opstarten van een nieuwe school. Daarnaast zet hij zijn visie uiteen over de toekomstige uitbreiding van nieuwe vestigingen van de School of Understanding.

Hier kunt u zich daarvoor aanmelden: https://www.eventbrite.com/e/starten-van-een-nieuwe-school-in-de-praktijk-tickets-52603270799 Deelname is gratis en het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang!