De School of Understanding (SoU) organiseerde op woensdag 30 september 2015 een ‘Day of Understanding’. Van 13.00 tot 15.00 uur stonden de deuren van de nieuwe Amstelveense basisschool open voor het publiek.

Tijdens deze open dag konden toekomstige ouders, leerlingen en andere belangstellenden vrijblijvend kennismaken met het nieuwe basisschoolconcept. Er werden korte films over de ontwikkeling van de school vertoond, bestuurslid Tijl Koenderink gaf een presentatie over de filosofie van deze recentelijk geopende school en bezoekers kregen een uitgebreide rondleiding.

Er was ook een informatiemarkt waar de verschillende onderdelen van de SoU werden uitgelicht. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de (internationale) lesmethoden, de flexibele schooltijden, het tweetalig onderwijs en de geïntegreerde opvang.